meer over project album en single cd

‘Zingen in de taal van het hart’

Foto: Tjitte Jan Hogeterp (Liet 2016)

Muziek is altijd heel belangrijk geweest in Sjoukje haar leven. Zij heeft van jongs af aan dwarsfluit gespeeld en gezongen in diverse koren, van gospel tot klassiek. Zij heeft jarenlang gewerkt als vakleerkracht muziek op de basisschool en als koordirigente. In 2014 las zij het boek ‘Mijn ziel wil zingen’ van Jan Kortie en ontdekte zij de Akademie voor stembevrijding in Amsterdam. Zij heeft vervolgens deze opleiding gevolgd van 2014 tot 2016 en heeft sindsdien haar eigen praktijk voor stembevrijding: Praktijk Stim.

Door stembevrijding ontdekte zij haar talent: mensen helen door middel van muziek. Dat was meteen het begin van grote veranderingen in haar leven. Het was alsof er een vulkaan aan inspiratie en creativiteit in haar openbarstte. Sjoukje begon met het schrijven van haar eigen liedjes.

Er kwamen muzikanten op haar pad die de liefde voor de muziek met haar wilden delen. Theo Stobbe, gitarist uit Koudum. Johan Keus, gitarist uit Balk en Nabiel Neaimi cellist uit Makkum, oorspronkelijk uit Irak. Samen met deze muzikanten gaf zij in de afgelopen jaren een reeks eigen concerten in Friesland.

Zingen in haar moedertaal Fries brengt haar het dichtst bij zichzelf. Zingen in de taal van het hart. Verhalen over mensen of gebeurtenissen die haar raken verwerkt Sjoukje het liefst in een Friestalig lied. Tegelijk luistert zij daarbij naar de ‘stem in zichzelf’, dat wat op dat moment gezongen wil worden.
Voor een lied uit het concert in Wijckel op 20 mei 2017 Klik HIER

In de zomer van 2017 heeft Sjoukje leiding gegeven aan bijeenkomsten van het vrouwenkoor ‘De Dromenvangers’. Het vrouwenkoor was onderdeel van het community-art project Het Slaapfestival van de Stichting Haring&Hummus. Voor het Slaapfestival schreef zij het lied ‘ Us dream’.
Voor Het Slaapfestival Klik HIER

Op 30 juni 2017 heeft zij samen met een paar mensen van het AZC gemusiceerd in het programma Noardewyn-live van Omrop Fryslân.
Voor het optreden in Noardewyn-live Klik HIER

‘Dromen kun je Leven’

 

 

Op 6 mei 2018 was de release van de cd ‘Stim fan Stilte’. De Stichting heeft hiervoor subsidies en sponsorgeld van lokale bedrijven gegenereerd.

Subsidiënten zijn: Coöperatiefonds Rabobank, Douwe Kalmastichting, Feitsma Fûns en Stichting Jonkvrouwe J.E.J. Bas Backer. Het resterende bedrag is door middel van crowdfunding via het online platform Voor de Kunst bij elkaar gebracht.

 

Tijdens de crowdfundingsperiode was zij samen met de muzikanten Theo Stobbe en Nabiel Neaimi te gast in het muziekprogramma Noardewyn-live bij Omrop Fryslân.

Voor het optreden in Noardewyn-live op 9 maart 2018 Klik HIER

Voor informatie over het project ‘Album Stim fan Stilte en cd-single ‘Us dream’ of vragen met betrekking tot optredens kunt u contact opnemen met Sjoukje van der Land via telefoon: 0514-602686 / 06-18279290 of via het onderstaand informatieformulier.Controle Captcha: 17 ÷ = 17